9/17/2013

And the topic many beader was blogging about/ És a téma amiről már annyian írtak.....

Yes - BOTB'13 - i.e. Battle of the Beadsmith -toughest roughest greatest and longest beading competition ever organised by --- oh c'mon you all know who is he. As you see I had lots to do in the spring - in addition my name was from the beginning on the list  - and as being on of the first round invitees - this is something I would never ignore. Deadline was given clearly stated - yet came on top of all the other deadlines. If you ever learn how to priorize - now it was really useful knowledge. At least I can say I ordered all materials in time, everything arrived a month before I started to work on my piece and the design was in my head, and on paper too...../ Igen - BOTB'13 - vagyis a Battle of the Beadsmith - a legkeményebb, legdurvább, legnagyszerűbb és leghosszabb gyöngyös verseny amit valaha is megrendezett - akinek ugye mindenki tudja a nevét :) Amint olvastátok, eléggé sűrű napjaim voltak tavasszal, és mivel a nevem a kezdetek óta szerepelt az első meghívottak között, nem tehetem meg, hogy figyelmen kívül hagyom. A határidő pontosan meg volt határozva jó előre - mégis minden addigi határidős munkám tetejére nehezedett. Ha valaha tanultál időgazdálkodni, a feladataidat priorizálni, az ilyenkor nagyon hasznos tudás. Legalább elmondhatom, hogy az alapanyagok egy hónappal  azelőtt megérkeztek mielőtt nekiláttam :)

This is the picture that inspired my piece/ Ez a fotó ihlette a nyakéket.


You know my entry by now well enough so this time I rather write about the photo shooting./Nos a nyakláncot jól ismeritek, sokáig eljutott így a kedvenc képemről, és a fotózásról írok inkább.


When the latest Battle started - I surely knew that my friend Bea will be the perfect model for whatever piece I make for the competition. I knew the colours, shapes and layout, but no matter how accurately I planned every detail in my head - the first battles came so quickly that I had neither time nor the money to pay a professional team i.e. photographer, make-up artist, stylist. I promised myself after winning each battle that I organise something to get a modelled photo.....I remembered - that we talked about this with her in the winter, so when I met her in the spring she was happy to announce she expects a babygirl, yet she is not sure by the time we make the pictures in summer, how she would look like :) / Amikor a verseny elkezdődött - már akkor tudtam, hogy Bea barátnőm lesz a legtökéletesebb modell, bármivel is nevezek majd. Megvoltak a színek, a formák, a terv, de mindegy mennyire alaposan készültem fel fejben és dolgoztam ki valamennyi részletet - az első fordulók olyan gyorsan követték egymást, hogy sem időm, sem pénzem nem volt összehozni egy profi fotózást, lásd: profi fotós, sminkes, stylist. Minden győztes forduló után megígértem magamnak, hogy kerítek elfogadható modelles fotót......emlékszem még a télen meg is beszéltük Beával, aztán tavasszal jött az örömhír, hogy újra babát vár, viszont aggódott, hogy ahogy gömbölyödik a pocakja, vajon hogy fog mutatni a képeken a nyárra.

Finally just before the deadline she came over. It was raining in the morning, and mostly before noon - but thanks to the higher powers the sun started shining and had a lovely weather until sunset :) So when you look at the photo above you might think of a professional crew and at least 300 shots to chose from.....come and take a sneak peak behind the curtains!!! / Végül egyetlen nappal a leadási határidő előtt összehoztunk egy találkát nálunk. Egész reggel esett az eső és felhős volt az ég, aztán a mennyek ura megkönyörült és gyönyörű napsütés kísért egészen napnyugtáig. Ha a fenti fotót nézed, biztosan egy profi stáb jut eszedbe és vagy 300 kattintás, mire ez az egy ilyen lett....hát gyere és kukkants be a függöny mögé!!!

This is our photographer (myself) just adjusting the camera finding the perfect light angle..../És itt a fotósunk (jómagam) éppen a fényviszonyokat teszteli.


Then our Fan Club cheering us up - Los Hatvanitos - the Guitar SuperDuo/ A rajongói csapatunk, aki gondoskodott a jó hangulatról.


And our Little Drummer Boy :) / És a mi kis dobosunk :)


And last but not least the technical support, the best babysitter and handyman (Daddy) / És végül de nem utolsósorban a technikai háttér, a legjobb gyerekfelügyelő és mindenes (Apa).It was a fantastic day, we laughed a lot and had such a great time :) But most of all, no matter how you pose and do your makeup, the best photos are always show your natural beauty and smile. So here is my favourite one of Bea so happy and beautiful being 36 weeks pregnant with a cute babygirl. :)/ Csodálatos nap volt, potyogtak a könnyeink a nevetéstől. :) A lényeg, hogy bárhogy sminkelsz, pózolsz, a legjobb fotók mindig azok, amiken mosolyogsz és természetes vagy. És végül ez az én kedvencem Beáról - annyira szép és boldog pocakjában a 36 hetes kislányával :)
7 comments:

Beads Of Aquarius said...

What a wonderful story and beautiful piece and model , i laughed when i saw your supporters team ! gorgeous !:))))) bless you & your family & friends .
Keep up the good work my friend

horimarika said...

CSODÁLATOS! Minden! Az egész úgy kerek, ahogy van! Köszönöm, hogy a blogban írtál róla!

StR said...

Ide is írom, Marika kedvéért is:-)) üdítő volt olvasni, engem elragadott az angol szöveg, a magyart alig vettem észre a végén:-))) de jó volt aztán azt is hozzáolvasni, a magyaros szófordulatokat kikanalazni:-))) szééép

Annie said...

Thank you Mouna! Köszönöm Lányok!!!

Illésné Klementisz Angéla said...

Nagyon megörültem, amikor hosszú idő után végre megláttam az első bejegyzésedet tegnap, ma reggel pedig még izgatottabb lettem, amikor a további bejegyzéseidet is megtaláltam! Már nagyon hiányoztál és örülök, hogy olvashattam ennek a gyönyörű nyakéknek az elkészüléséről, illetve fotózásáról. Gyönyörű családod van, gratulálok!

Annie said...

Kedves Angéla, nagyon köszönöm a kedves szavakat, hiányoztatok, hiányzott, hogy olyan értékes emberekkel osszam meg az életem ezen szeletét, akik örömmel olvassák :)

Réka said...

Csodálatos az ékszer, amivel a versenyre neveztél, és örülök, hogy a történetét is megosztottad velünk!