9/17/2013

Spring comes.../ És eljő a tavasz.....

I have a favourite chinese quote - "Sit still, do nothing, spring comes and the grass grow by itself..." As this was my first spring with my very own garden - with my three sons - and a 3 floor house - I basically spent my days facing all these challenges. Whenever I had some freetime I tried to make all daily routine more "lean" - to save precious minutes and energy. I was learning new tasks, and developed my organisational skills - in the meantime the grass indeed grew fast, so as the weeds. / Van egy kedvenc kínai mondásom - "Csendben ülni, semmit sem tenni, jön a tavasz, a fű magától nő". Mivel ez volt az első kikelet a végre saját kertemben, három gyerekkel és három emelettel - a napjaimat azzal töltöttem, hogy sorra szembenéztem az új kihívásokkal. Amikor akadt néhány percnyi szabadidőm, azon törtem a fejem, hogy minél egyszerűbb folyamatokat és automatizmusokat csempésszek bele a napi teendőkbe, házimunkába -a mivel értékes perceket és rengeteg energiát takarítok meg. Új teendőket kellett megszoknom, és fejlesztenem a szervezőkészségemet - miközben a kertben a fű tényleg magától nőtt, csakúgy mint a gyomok....

There were a lot to do...and the days passed away so quickly.....I remember I was doing no beading apart from cutsom orders of former designs, when my favourite bead store  Simply Beads USA contacted me. It was a bigger order of several jewelry pieces to showcase their beads - and what beauties one can make out of them, and a bigger quantity of beginner DIY kits specially designed for them. That took a lot of work, and was another great challenge :) / Rengeteg feladat akadt...és gyorsan repültek a napok...Arra emlékszem, hogy sok egyedi megrendelést készítettem - főleg régebbi dizájnokat kellett újra elkészítenem, amikor a kedvenc gyöngyösboltom - a Simply Beads USA megkeresett. Óriási megrendelés volt egyszerre, kértek pár ékszert (újrahímezve/fűzve) hogy a bemutatókra elvigyék, milyen szépségek is készülnek az általuk árult gyöngyökből, és egy nagyobb tételt különböző kezdőknek szánt csináld magad egységcsomagokból, amit külön nekik állítottam össze. Rengeteget dolgoztam rajta, de ismét egy újabb izgalmas kihívás volt.




2 comments:

Schnappy said...

Gratulálok, ez tényleg szuper munka lehetett! És irigylem az erőd, hogy még a sok otthoni munka mellett is meg tudtad csinálni. Alszol te egyáltalán? :)

Annie said...

Drága Schnappy :) Igen, az alvásra azért odafigyelek.....de nagyon-nagyon megválogatom, hogy mire és kire szánok abból a kevés időből :) Szóval a napi 7-8 óra alvás megvan :) Anélkül az ébrenlét nem lenne hatékony :)