6/09/2011

Motherhood – Bead Embroidered Art Neck Piece - EBWC




This collar was created for the EtsyBeadWeavers (EBW) Team’s June 2011 challenge "Heal the World".
Please visit our team blog, http://www.etsy-beadweavers.blogspot.com between the 9th and 15th of June and vote for your favorite entry.

This Art Neck Piece was inspired by Mother and Child (detail from The Three Ages of Woman), c.1905 Art by Gustav Klimt, as a centerpiece glass cabochon.
I chose Motherhood as a topic because in the western cultures nowadays unfortunately many women has distorted image of motherhood and raising children. Many people think it is nuisance and a burden, which also mean extra expenses, and try to postpone it, chasing career and desperately trying to find the meaning of life. Meanwhile, getting older, tired out, ignoring the most beautiful and most natural state that a woman can experience in life. The meaning of life is life itself. Motherhood is a mental and emotional completion – what can be more challenging than taking responsibility for a new life. Giving birth to a child and help him growing up, to have his children one day. There is no greater gift on earth than the sincerity, trust, love and smile of a child.
I used various shapes and sizes of glass beads of Toho, Miyuki and czech faceted beads in purple metallic, golden and black to enhance the beauty of the glass art caböochon. The necklace is approximately 18 ½ in. (47 cm) long, and 1 in (2,5 cm) wide. The pendant measures 2 x 2 ¼ in. (50x58 mm). The middle fringe is 2 3/8 in. (6 cm). Closing with a golden coloured toggle clasp. Backing is black ultrasuede.
Anyaság – Gyöngyhímzett nyakék
Ez a nyakék az EtsyBeadWeavers (EBW) Team  2011 Júniusi kihívására készült, melynek témája "Gyógyítsd meg a Világot".
Látogass el a blogunkra, http://www.etsy-beadweavers.blogspot.com június 9 és 15 között, és szavazz a kedvenc alkotásodra.
A nyakéket Gustav Klimt Anya és gyermeke című festménye (1905) inspirálta, ami a nyakék középpontjául szolgáló üvegkabochon témája.
Azért választottam az anyaságot, mert a nyugati kultúrákban napjainkra sok nő fejében egy eltorzult kép van az anyaságról és a gyermekvállalásról. Sokan nyűgnek és tehernek gondolják, ami csak extra kiadásokkal jár, és igyekeznek elodázni a karrierjüket építve és az élet értelmét keresve. Mindeközben öregszenek, tújhaszoltak lesznek, és megpróbálják ignorálni a legtermészetesebb és legcsodálatosabb állapotot, az anyaságot, amit egy nő az élete során megtapasztalhat. Az élet értelme maga az élet. Szerintem a legnagyszerűbb dolog, amit egy nő az életében megtapasztalhat, ami szellemileg, lelkileg, érzelmileg teljessé teszi, az felelősséget vállalni egy új életért. Az igazi tett, világra hozni egy új életet és segíteni felnőni, úgy nevelni, hogy felnőve ő is képes legyen ugyanerre. Egy gyermek őszinteségénél, bizalmánál, szereteténél és mosolyánál nincs nagyobb ajándék a földön. 



Különféle méretű és formájú üveggyöngyöket használtam lila, arany és fekete színben, mintegy keretezve és díszítve a festményt. A nyakék hossza kb. 47 cm, szélessége 2,5 cm. A medál mérete 50x58 mm, a középső rojt újabb 6 cm. Antik arany T-kapoccsal záródik, a hátlapja fekete velúr.

2 comments:

Szikati said...

Örülök, hogy már látszik a szavazatom az Etsy-n. Gyönyörű ékszer, szurkolok Neked!!!

Ikotics Böbe said...

Nagyon gyönyörű ékszer! ímost már más szemmel nézem, hogy én is erős vonzalmat érzek a gyöngyfűzés felé. De.., nem ez késztetett most írásra, hanem az anyaságról írt soraid, amik szivet melengetőek. Sok ilyen hitvallás, bizony szebbé tenné a világot