2/17/2011

Isis - Egyptian Style Bead Embroidered Bracelet



Isis is a goddess in Ancient Egyptian religious beliefs, she was worshiped as the ideal mother and wife as well as the matron of nature and magic. She was the friend of slaves, sinners, artisans, and the downtrodden, and she listened to the prayers of the wealthy, maidens, aristocrats, and rulers. Isis is the goddess of motherhood, magic and fertility. Isis is also known as protector of the dead and goddess of children from whom all beginnings arose. In later times, the Ancient Egyptians believed that the Nile River flooded every year because of her tears of sorrow for her dead husband, Osiris.






The centerpiece is a silver plated scarab figurine, surrounded by 3 genuine turquoise round cabochons and a dark red carnelian agate, beaded with turquoise picasso and iris brown seed beads. This bracelet was made around an adjustable brass cuff measuring 6 ½ in (16,5 cm) by 1 5/8 in (4 cm). The widest part is 3 ¼ in (8,5 cm). The base and backing is aztec coloured ultrasuede.

Ízisz karperece


Ízisz az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb istensége, anyaistennő, a varázslás, a termékenység, a víz és szél, a tengerhajózás istennője, a nőiesség és a hűség szimbóluma, Ozirisz felesége, Hórusz anyja.
Ő, aki életet ad égnek és földnek, ismeri az árvát, ismeri az özvegyet, igazságot keres a szegénynek, biztonságot nyújt a gyengének. Ízisz más címei: Az ég királynője; Az istenek anyja; Ő, aki minden; A zöld termény úrnője; A ragyogó az égen; A tenger csillaga; A mágia nagy úrnője; A mágia, termékenység, természet, anyaság és túlvilág istennője; Az Életház úrnője; Ő, aki ismeri a szív helyes használatát; Az ég fényhozója; A hatalom szavainak úrnője és A tenger felett ragyogó hold.
A karkötő középpontja egy ezüsttel futtatott szárnyas szkarabeusz veret, melyet három természetes türkizkő és egy karneol kaboson díszit. A kompozíciót írisz barna és picasso türkiz gyöngyök hangsúlyozzák. Az alapja puha aztékbarna velúr, merevítőnek pedig egy sárgaréz karperec szolgál, melynek mérete 4x16,5 cm, a legszélesebb részen 8,5 cm.
A karneol az ókori világ egyik legértékesebb köve. Narancssárga, a naplementére emlékeztető színe miatt tisztelték. Ezért is a gyökér illetve a szexcsakra köve. Gyógyító hatását főként a daganatos, illetve női betegségekkel kapcsolatosan említik. A mindennapokban önbizalmat, életörömöt és bátorságot ad. A türkiz szintén erősíti az önbizalmat, magabiztosságot, életerőt.

2 comments:

Unknown said...

...no word...it's perfect ^_^

Unknown said...

ez is gyonyoru,latom a muzsak szeretnek